Welkom

splash3

Nieuws

En hoe nu verder?

Het blijft voor velen moeilijk te verkroppen dat de zwemleraren vorige week zijn veroordeeld voor dood door schuld. De media heeft zich na het vonnis er volledig op gestort en uit alle hoeken en gaten worden er adviezen en opinies gegeven.

Bij de uitspraak van de rechter kun je vraagtekens plaatsen, maar ook bij de hele gang van zaken rondom het proces. Het OM heeft bijna twee jaar nodig gehad om een zaak op te bouwen en getuigen te horen.

Nu zijn de zwemleraren veroordeeld terwijl eigenlijk de rechtspersonen verantwoordelijk zijn, dat is althans de algehele mening van de meeste juridische experts. In eerdere zaken werden de rechtspersonen (gemeenten, zwembaden en scholen) namelijk veroordeeld.

De school van het Syrische meisje gaat ook niet vrijuit, hoe kun je iemand, die nog maar een paar maanden in Nederland is, die de taal totaal niet beheerst, al aan schoolzwemmen laten deelnemen?

Dan blijft nog het verhaal staan wat de advocaat van de zwemleraren naar voren bracht tijdens de rechtszitting, dat het meisje is gesignaleerd in de douches na de zwemles. Het is jammer dat er geen camerabeelden voorhanden waren, anders was het wellicht allemaal duidelijker geworden.

Al met al zijn er alleen maar verliezers, maar wat nu? Gaan de zwemleraren nog in hoger beroep of willen ze het achter zich laten, hoe moeilijk het ook is? De advocaat van de zwemleraren Pekkeriet kon daar nog geen antwoord op geven.

Ongelukken als deze zijn misschien niet te voorkomen, wat voor maatregelen je ook treft, het blijft mensenwerk. Maar je kunt het wel proberen uit te sluiten door goede afspraken met elkaar te maken.

Wat wellicht de beste remedie is, dat alle betrokkenen bij het schoolzwemmen voor het nieuwe schooljaar met elkaar om de tafel gaan zitten om het zwemlesprotocol goed door te nemen.

Hiermee kun je duidelijke afspraken maken ten aanzien van toezicht en controle voor, tijdens en na de zwemles. Want het bleek nu dat de leerkrachten van de basisschool niet op de hoogte waren van het zwemlesprotocol.

Blijft uiteraard boven kijf staan dat het tragisch is dat het meisje op deze manier is verdronken.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl