Welkom

splash3

Nieuws

Elfstedentocht meezwemmen met Maarten van der Weijden

Nederland heeft exceptionele open water zwemmers. Dat bewijst het EK Zwemmen in Glasgow waar Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal goud wonnen op verschillende disciplines van het open water zwemmen.

Maar de ‘godfather’ van het open water zwemmen is Maarten van der Weijden. Na het behalen van een gouden Olympische medaille in Peking 2008 zet hij zich met zijn eigen foundation in voor onderzoek naar kanker.

Na zelf getroffen te zijn door kanker en zich doorheen te hebben gevochten gaat hij de ene uitdaging na de andere aan. Zo ook volgende week wanneer hij een heuse Elfstedentocht van bijna 200 km gaat zwemmen.

De extreme zwemtocht van Maarten van der Weijden zal plaatsvinden van vrijdag 17 augustus tot en met maandag 20 augustus. Een dergelijke afstand zwemmen is geen kleinigheid. Als voorbereiding zwom Van der Weijden van Amsterdam naar Leeuwarden. Een afstand van maar liefst 135 kilometer.

Maarten van der Weijden heeft de hulp ingeroepen van zwemmend Nederland. Sponsoren uit het hele land brengen geld op voor de Maarten van der Weijden Foundation. Een ieder die meer dan 1000 euro inzamelde mag zelfs een stukje meezwemmen met Van der Weijden.

Mensen die nog niet hebben meegedaan aan de sponsorsctie en toch geld willen overmaken kunnen terecht op www.maartenvanderweijdenfoundation.nl

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl