Welkom

splash3

Nieuws

Einde oefening voor exploitant Scharlakenhof?

Het is al jaren onrustig rondom zwembad Scharlakenhof in Haren, het tij leek gekeerd na de oprichting van een stichting die het zwembad met vrijwilligers exploiteert. Alleen lijkt de financiële onrust het zwembad de das om te doen. Om in aanmerking te komen voor gemeentelijke subsidie eist de gemeente Haren een accountsverklaring van het zwembad.

Deze verklaring is nog steeds niet afgegeven door de stichting en zodoende ontvangt het zwembad al een aantal kwartalen geen subsidie meer. Er zijn er wel jaarrekeningen overlegt maar daar neemt de gemeente geen genoegen mee.

Uit deze jaarrekeningen blijkt dat het zwembad met winst draait en meer dan voldoende bezoekers trekt. Voorzitter Piter Bakker van de stichting speelt in het hele verhaal een centrale rol. Heeft hij misschien de cijfers te rooskleurig gepresenteerd? Kloppen de cijfers wel? En wat is er misschien nog meer aan de hand?

Het draait dus nu om de accountantsverklaring en die wil het accountantsbureau niet afgeven omdat er een discussie is over de cijfers. Het houdt de gemoederen in Haren behoorlijk bezig. Een stichting is een prima instrument om zwembaden te kunnen laten bestaan maar er moet wel transparantie zijn. Hoe het nu verder moet wordt op kort termijn met de gemeente besproken.

Volgens berichtgeving in de plaatselijke krant van Haren staan er al mensen klaar om de exploitatie over te nemen van het zwembad. Piter Bakker zet zich naast het zwembad in Haren ook in voor het zwembad Bloemketerp in Franeker.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl