Welkom

splash3

Nieuws

Eerste dementievriendelijke zwembad van Nederland

Afgelopen zaterdag was het Wereld Alzheimer Dag, het zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan. Voor zwembad De Schaeck in Twello was het een speciale dag.

Het zwembad ontving het officiële certificaat Dementievriendelijk van de Stichting Alzheimer Oost-Nederland. Het zwembad is hiermee het eerste dementievriendelijke zwembad van Nederland.

Nederland telt op dit moment ruim 280.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie.

De medewerkers en vrijwilligers van zwembad De Schaeck zijn getraind om deze doelgroep te begeleiden tijdens hun bezoek aan het zwembad en dat is nu beloond met het certificaat.

Zwemtherapie blijkt goed te werken bij mensen met enige vorm van dementie. Enkele jaren geleden is er een initiatief opgestart onder de naam Zwementie en dat heeft navolging gekregen bij tal van zwembaden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl