Welkom

splash3

Nieuws

Een zwembad valt en staat met een goede water- en luchtkwaliteit

Dat de water- en luchtkwaliteit van een zwembad van groot belang is blijkt wel uit de incidenten die het afgelopen jaar bij zwembad De Staver in Sommelsdijk (Zeeland) hebben plaatsgevonden.

De problemen stapelen zich nu op. Nu blijkt dat er een te hoge concentratie van de legionella bacterie is geconstateerd in een sproeier bij het peuterbad. Eerder kwam het zwembad in het nieuws vanwege een te lage pH-waarde van het zwembadwater, deze had een waarde van 3,6 en behoort tussen de 6,8 en 7,8 te liggen.

Gevolg van dit alles is wel dat er een aantal gezondheidsklachten bij zwemmers zijn geconstateerd en deze zijn ook gemeld bij de diverse instanties. Exploitant Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO) laat weten bekend te zijn met de klachten en gaat maatregelen treffen.

De klachten staan niet op zichzelf omdat de kwaliteit van de lucht en het water van zwembad De Staver al jaren niet goed blijkt te zijn, melden bronnen aan ZR. Een zwembad valt of staat met een goede water- en luchtkwaliteit. In principe wordt dit dagelijks gemonitord en gecontroleerd. Indien er eventuele problemen zijn wordt dit direct binnen het systeem hersteld.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl