Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Een nieuw zwembad met een lange voorgeschiedenis

Het is zover, de eerste artist impressions van het nieuwe zwembad in Drachten zijn gepresenteerd. Na jaren van eindeloze discussie heeft het college van B & W van Smallingerland de gemeenteraad geïnformeerd over de architectenkeuze voor het nieuwe zwemcentrum De Welle.

Het complex van 34 miljoen euro biedt ruimte aan recreatief zwemmen, breedte- en topsport. Het zwemcentrum bestaat uit bestaat uit een 50 meter flexibel (top)sport bad, een multifunctioneel bad en een uitgebreid recreatieprogramma waaronder een recreatiebad (incl. golfslag), kleuterzone, peuterbad, wellness en een spraypark.

Het nieuwe zwemcentrum moet een beeldbepalend object worden rondom de Sportlaan in Drachten. Het zal worden gebouwd met duurzame materialen en wordt gekenmerkt door een groene identiteit. Als alles volgens plan verloopt kan er in 2024 worden gezwommen in de nieuwe De Welle.

Hooper Architects uit Oosterhout gaat het zwembad ontwerpen.

drachten1

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.