Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Eén landelijk erkend zwemdiploma blijft een illussie

Het Nationaal Platform Zwembaden zou graag één enkel zwemdiploma willen hebben voor iedereen die zwemles krijgt in Nederland, Eén Vandaag besteedde er aandacht aan. Alleen om dit reguleren moeten alle partijen die een zwemdiploma uitgeven het met elkaar eens zien te worden. En daar ligt direct de kern van het probleem.

In Nederland kan en mag iedereen zijn eigen zwemdiploma hanteren en uitbrengen. Voorbeelden zijn er genoeg en vorig jaar is de KNZB met een eigen zwemlesmethode en zwemdiploma gestart en heeft één van de grootste zwembadexploitanten, Optisport, zich bij de KNZB aangesloten.

Het is en blijft een hekel punt dat niet zo makkelijk is op te lossen, vooral omdat alle partijen zeer verdeeld en verschillend zijn in hun benadering tot het zwemdiploma. Het viel ook op dat niet alle partijen in het item van Eén Vandaag waren betrokken.

Klik hier voor het bekijken van het item.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.