Welkom

splash3

Nieuws

Een goed zwembadklimaat blijkt lastig te regelen

Twee jaar geleden werd zwembad De IJsselslag in Zutphen opgeschrikt vanwege gezondheidsklachten bij zwemmers. De zwemmers hadden last gekregen van hun luchtwegen, branderige ogen en werden ook misselijk.

Uit het technisch onderzoek en de data-analyse van TNO bleek dat de aanvoer van verse lucht in het zwembad onvoldoende was geweest. Hierdoor ontstond er een ophoping van desinfectie bijproducten (waaronder trichlooramine) in de lucht.

Het verhaal van De IJsselslag staat niet op zichzelf. Regelmatig zijn er van dit soort voorvallen te melden bij zwembaden. Recentelijk bijvoorbeeld nog bij zwembad De Staver in Gorredijk.

De geavanceerde luchtbehandelings- en ventilatiesystemen blijken toch lastig af te stellen. En dat heeft vooral te maken met de wisselende seizoenen, blijkt inmiddels uit berichtgeving van diverse zwembaden. Later meer hierover.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl