Welkom

splash3

Nieuws

Eén beleid voor alle zwembaden in Rotterdam

Het college van B & W van Rotterdam heeft het zwembeleid voor de periode 2015-2025 vastgesteld. Het beleid gaat over de ligging en spreiding van de openbare zwembaden in Rotterdam, een aanbod dat zoveel mogelijk aansluit op de wensen van de Rotterdammers, specialisatie van baden om in de verschillende behoeften te voorzien en meer samenwerking met zwemverenigingen. In alle gemeentelijke zwembaden gaan dezelfde tarieven gelden en er komt één gecertificeerde methode voor zwemlessen in de openbare baden. Ook heeft het stadsbestuur besloten dat het zwembaddeel van Sportcentrum Schuttersveld per 1 juli 2015 definitief sluit. Een geschikte andere exploitant voor dit zwembad werd niet gevonden.

Met het opheffen van de deelgemeenten is het zwembeleid een verantwoordelijkheid van het stadsbestuur geworden. Het College ziet dit als een kans om te zorgen voor optimaal gebruik van de gemeentelijke zwembaden en het zwemmen beter op de kaart te zetten. In Rotterdam maken veel verschillende doelgroepen gebruik van de zwembaden. Het uitgangspunt van het nieuwe beleid is om deze verschillende doelgroepen beter te bedienen. Aanvullend is de ambitie om het aantal bezoekers te verhogen en terug te brengen op het niveau van 2011 met ruim 1,8 miljoen per jaar. Nu ligt dat aantal op ruim 1,6 miljoen. Bovendien streeft de gemeente naar een hoger aantal kinderen dat via schoolzwemmen een zwemdiploma haalt en is het de bedoeling dat de doorstroom van school- en leszwemmen naar verenigingen verbetert.  Het college verkiest kwaliteit boven kwantiteit.

Het beleidskader is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de zwembond (KNZB), Rotterdam Sportsupport, kennispartners, ondernemers en andere exploitanten en ervaringsdeskundigen in de andere grote steden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl