Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Duurzame energie via het rioolwater

Zwembad ‘t Bun op Urk gaat gebruikmaken van riothermie. Eind 2014 berichtte wij daar al over, maar nu gaat het concreet worden. Via deze methode wordt het zwembad verwarmd met de warmte van een persrioolleiding.

De techniek is op zich eenvoudig, de warmte van rioolwater wordt onttrokken door gebruik te maken van een warmtewisselaar en een warmtepomp. Via deze methode gaat men het water van zwembad ‘t Bun op Urk verwarmen. Met riothermie wordt uit rioolwater (rio) duurzame warmte (thermie) teruggewonnen.

Riothermie is een techniek, die energie uit afvalwater terugwint via warmtewisselaars. Het betreft laagwaardige warmte, die vaak wordt opgewaardeerd met warmtepompen. De beschikbaarheid van afvalwater in de bebouwde omgeving (waar ook vraag is naar warmte), de compacte Nederlandse steden en de ligging van riolen op een diepte van 2 à 3 meter onder de grond, maakt dat het afvalwater een kansrijke bron is van duurzame energie.

Op dit moment vindt er een grondige renovatie plaats bij zwembad ‘t Bun op Urk waarbij alle huidige energiebesparing mogelijkheden worden toegepast.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Renovatie Zwembad De Smelen Geldrop

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl