Welkom

Welkom op de site van ZwemRekreatie

Welkom op de site van ZwemRekreatie.nl, de meest belangrijkste actuele nieuws en informatie voorziening voor de zwemrekreatiebranche.
Zoek op ieder willekeurig trefwoord en u vindt de meest uitlopende informatie over een bepaald onderwerp.
Via ZwemRekreatie Facebook geven wij regelmatig nieuws over activiteiten en evenementen bij zwembaden.

Likebutton

Indien u diensten en/of producten zoekt, raadpleeg A & P Info.

Nieuws

Duurzame energie via het rioolwater

Zwembad ‘t Bun op Urk gaat gebruikmaken van riothermie. Eind 2014 berichtte wij daar al over, maar nu gaat het concreet worden. Via deze methode wordt het zwembad verwarmd met de warmte van een persrioolleiding.

De techniek is op zich eenvoudig, de warmte van rioolwater wordt onttrokken door gebruik te maken van een warmtewisselaar en een warmtepomp. Via deze methode gaat men het water van zwembad ‘t Bun op Urk verwarmen. Met riothermie wordt uit rioolwater (rio) duurzame warmte (thermie) teruggewonnen.

Riothermie is een techniek, die energie uit afvalwater terugwint via warmtewisselaars. Het betreft laagwaardige warmte, die vaak wordt opgewaardeerd met warmtepompen. De beschikbaarheid van afvalwater in de bebouwde omgeving (waar ook vraag is naar warmte), de compacte Nederlandse steden en de ligging van riolen op een diepte van 2 à 3 meter onder de grond, maakt dat het afvalwater een kansrijke bron is van duurzame energie.

Op dit moment vindt er een grondige renovatie plaats bij zwembad ‘t Bun op Urk waarbij alle huidige energiebesparing mogelijkheden worden toegepast.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Een korte terugblik op de lange en vooral hete zomer van 2018

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.