Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Duurzame energie door restwarmte

Restwarmte van een aardappelproducent, een patatgigant of gewoon uit het riool. Het zijn voorbeelden die nu worden toegepast voor het verwarmen van zwembaden.

Riothermie is een techniek waarbij de restwarmte van een bedrijf of van een rioolzuivering wordt gebruikt voor het verwarmen van een zwembad.

Op deze wijze wordt door een warmtewisselaar thermische energie opgewekt. Het transport van het water gaat via speciaal ontwikkelde buizen. Via een warmtepomp wordt het water vervolgens op de gewenste temperatuur gebracht.

Zwembad Aarweide in Nieuwkoop is naast de zwembaden in Steenderen en Wezep het volgende zwembad dat op deze wijze wordt verwarmd.

Helaas is het niet op alle locaties mogelijk omdat een bedrijf dat restwarmte kan leveren op een niet al te grote afstand van een zwembad moet zitten.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.