Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Met een investering van ruim 10 miljoen euro heeft Leidschendam een modern nieuw zwembad, ter vervanging van het 40 jaar oude zwembad De Fluit. Het zwembad is gebouwd volgens de hedendaagse normen, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Er is een hoogwaardig binnenklimaat gerealiseerd met het verbruik van zo min mogelijk fossiele energie. Het gebouw is georiënteerd op de zon met veel glas zodat de zon bijdraagt aan het verwarmen en verlichten van het interieur, hiervoor is drie-dubbel glas gebruikt. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een speciaal klimaatsysteem en energiezuinige verlichting.

De energie voor ruimten en badwater wordt grotendeels opgewekt met behulp van een hout gestookte ketel. Door afvalhout-houtpallets, houtsnippers- in plaats van fossiele brandstoffen te stoken, wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Daarnaast is er gebruik gemaakt van milieu vriendelijke materialen voor de bouw. Alle materiaalkeuzes scoren hoog op duurzaamheid. Er wordt gekeken naar winning, transport en hergebruik van materialen. De dakconstructie is van hout en her te gebruiken bouwmateriaal. Massieve constructies zijn beperkt tot waar het niet anders kan, zoals de fundering van de baden.

Het beperken van gebruik van drinkwater is heel belangrijk. De waterbehandelingsinstallatie is zo ontworpen dat er minder dan 20 liter suppletiewater per bezoeker nodig is. Douches en toiletten zijn waterbesparend uitgevoerd. Door de speciale waterbehandelingsinstallatie wordt het water en ook regenwater gefilterd en hergebruikt om bijvoorbeeld de WC’s door te spoelen.

In maart kunnen de inwoners van Leidschendam en Voorburg het zwembad in gebruik gaan nemen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.