Welkom

splash3

Nieuws

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Dirk Bouma, directeur van Bad Hesselingen in Meppel gaat, na meer dan 45 jaar actief te zijn geweest in zwembadland, per 1 augustus 2017 met pensioen.

Onder zijn bezielende leiding is Bad Hesselingen al sinds 1993 een voorloper op het gebied van energiebesparing en het toepassen van duurzame energie.

” Duurzaamheid is geen trend maar een ontwikkeling, daarin kan je in meegaan of achterblijven. Het is een must om verantwoord en maatschappelijk te ondernemen en daardoor toekomstbestendig te zijn “, aldus Bouma in interviews.

Opvallende behaalde resultaten op een rijtje:

Het zwembad heeft  destijds als één van de eerste zwembaden gebruik gemaakt van restwarmte van een nabijgelegen bedrijf en is overgestapt op zoutelekrolyse in plaats van de traditionele chloorbehandeling van het zwemwater.

In 2010 werd er opnieuw geïnvesteerd in duurzaamheid. De luchtbehandelings installatie van het wedstrijdbad en recreatiebad werd vervangen door energiezuinige kasten.

Boilers werden vervangen in combinatie met heatpipes (een verwarmingsbuis omringt met zonnepanelen). Deze heatpipes genereren warmte voor de boilers wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert.

In 2015 zijn er zonnepanelen op het dak van het zwembad geplaatst. Met de hulp van een SDE+ subsidie zal deze investering binnen zeven jaar volledig worden terugverdiend.

De 52-jarige Edwin Koelink wordt vanaf augustus de nieuwe directeur van Bad Hesselingen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl