Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Duurzaam en energieneutraal, wie wil dat niet

Na jaren van soebatten over wel of geen sluiting van zwembad In den Bende is de bouw van een nieuw zwembad in Landgraaf eindelijk gestart.

Het nieuwe doelgroepenbad wordt volgens de gemeente het duurzaamste en energieneutrale zwembaden van Nederland. Maar dat claimen meerdere zwembaden.

Er wordt in het nieuwe bad geen gas meer gebruikt, zonnepanelen en warmtepompen zijn de basis van de energievoorziening.

Daarnaast wordt het water van het bad gebruikt als energieopslag, via warmteterugwinning uit het spoelwater.

En het zwembadwater wordt ook nog eens gedesinfecteerd via zoutelektrolyse in plaats van chloor, wat beter is voor het milieu.

In het eerste kwartaal van 2021 moet het nieuwe zwembad klaar zijn voor gebruik.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.