Welkom

splash3

Nieuws

Duurzaam en energie- en kostenbesparend 2017

Het is inmiddels geen trend meer, steeds meer zwembaden gaan over op een duurzame exploitatie.

Zwembad Meekenesch Lichtenvoorde is overgegaan op verwarming door restwarmte van een biovergister in Lichtenvoorde, deze zet afval om in duurzame warmte en elektriciteit.

De geproduceerde biogas wordt vervolgens via een elektriciteitscentrale omgezet tot groene stroom. De generatoren, die zorgen voor de opwekking van stroom, moeten worden gekoeld.

Die koeling veroorzaakt een extra energiestroom in de vorm van proceswater met een temperatuur van 80 graden Celsius. De restwarmte gaat via een leiding bijna rechtstreeks naar het zwembad.

Het warme water wordt aangevoerd door de warmwaterleiding naar een pomphuis bij het zwembad. Het pomphuis voert de warmte naar een warmtewisselaar in de verwarmingsinstallatie van het zwembad.

Het systeem voor warmte zijn gesloten en beveiligde systemen. Het systeem is volledig gescheiden van de bad- en douchewatersystemen van het zwembad.

Naast de duurzame energie zorgt het uiteraard voor een lagere energierekening en minder CO2 uitstoot. Een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl