Welkom

splash3

Nieuws

Duurzaam AquaAltena opent binnenkort

Het nieuwe gezamenlijke zwembad van de gemeente Aalburg en Woudrichem gaat binnenkort open voor publiek. Na enkele jaren van voorbereiding en bestuurlijk overleg is de bouw van het zwembad is een snel tempo gerealiseerd. Aannemer en bouwer Wind Design & Build legt de laatste hand aan het zwembad in Andel. Eind juni wordt het zwembad overgedragen aan Sportfondsen Nederland, die het bad gaat exploiteren. Op zaterdag 5 juli is het dan zover: dan opent AquaAltena de deuren voor het grote publiek.

Het zwembad bestaat uit:

Binnenbad
• 6 baans 25 meter bad met deels een beweegbare bodem
• Doelgroepenbad van 10 x12 meter, volledig voorzien van een beweegbare bodem
• Ondiep peuterbad van 20 m2

Buitenbad
• Ligweide van zo’n 4300m2
• 25 meter buitenbad
• Ondiep recreatiebad van 100m2 met familieglijbaan
• Ondiep peuterbad van 20 m2
• Badmeesterpost met een aantal omkleedcabines

Duurzaamheid:
Het zwembad voldoet aan 14 duurzaamheidsmaatregelen, zoals bijvoorbeeld een hogere isolatiewaarde, 3-voudige beglazing, toepassing LED-verlichting in het volledige zwembad en diverse installatietechnische besparingsmaatregelen in energie en waterverbruik. Met het pakket duurzaamheidsmaatregelen wordt de doelstelling zoals geformuleerd in de Verklaring van Dussen om de CO2 uitstoot in 2020 met 30% te reduceren net niet gehaald (het effect is 27%). De CO2 uitstoot kan verder nog aanzienlijk worden verminderd door het gebruik van duurzaam opgewekte energie. Hiervoor gaat de projectgroep in gesprek met de kwekerij aan de overzijde van het zwembad, die gebruik maakt van verschillende systemen om energie op te wekken, die over meer dan voldoende capaciteit beschikken om ook in de energiebehoefte van het nieuwe zwembad te voldoen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl