Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Drijvend zwembad in New York komt steeds dichterbij

In 2010 is het ludieke idee ontstaan om een drijvend zwembad in de Hudson rivier bij New York te realiseren.

Via een crowdfunding actie via Kickstarter werd er in een paar jaar tijd meer dan 300.000 dollar opgehaald.

Met het zogeheten +POOL project willen de initiatiefnemers het zwaar vervuilde water van de rivier gebruiken voor het zwembad.

Het drijvende zwembad moet naar schatting 20 miljoen dollar kosten. Om het water de filteren wil men gebruik maken van speciaal ontwikkelde waterfilters.

Deze speciale waterfilters zijn nu getest en het blijkt te werken.

Biergigant Heineken heeft zich nu ook bemoeid met project en is bereid om 100.000 dollar te doneren wanneer 100.000 mensen de petitie voor +POOL ondertekenen.

Heineken presenteert zich steeds meer van zijn maatschappelijke kant en ondersteund projecten als deze in het kader van ‘The Cities Project’.

Tal van specialisten omarmen het project om via de + POOL-technologie het mogelijk te maken om het water uit de rivier te filteren zonder chloor te gebruiken.

Nu bijna 7 jaar later komt de droom van +POOL steeds dichterbij te komen en het project gaat verder dan alleen het realiseren van een zwembad in de rivier.

Meerdere grote steden zoals Sydney en Amsterdam volgen het project nauwlettend en hebben al interesse getoond.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.