Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Drijvend zwembad in New York, fantasie of werkelijkheid?

In New York, net als nu in Nederland, kan het zomers heel warm worden en daar wil het +POOL-project verandering in brengen. Een zwembad drijvend op de rivier, ter grootte van een Olympisch zwembad. We hebben er al eerder over bericht, zie archief.

Als de financiering rondkomt zal er in 2018 een drijvend zwembad van 860m² in de New Yorkse wateren geopend worden. Kosten van het project: 15 miljoen euro. Het begon allemaal in 2011, via een eerste crowdfundingactie werd er ruim 37.000 euro opgehaald. In 2013 volgde een tweede actie, dat bijna 250.000 euro opleverde, iedere doneerder ontvangt zijn of haar eigen tegel in het zwembad.

Op dit moment zijn er ook andere grote steden geïnteresseerd: Sydney, Londen, Berlijn en München. Dus wie weet, volgt Amsterdam ook?

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.