Welkom

splash3

Nieuws

Drie scenario’s voor de toekomst

De toekomst van zwembad de Kûpe in Buitenpost is vooralsnog onzeker. Er was dit voorjaar sprake van een aanbestedingstraject waarbij één marktpartij betrokken was. Deze partij eist echter een jaarlijkse bedrage van minimaal 241.000 euro en maximaal 1.7 miljoen euro. Het college van B&W stelt dat hiervoor geen geld beschikbaar is. De gemeenteraad besloot in 2011 overigens al wel om de exploitatiebijdrage aan zwembad de Kûpe in Buitenpost te beëindigen omdat het zwembad sterk verouderd is. Sportfondsen Achtkarspelen NV stopt daarom per 31 december 2012 met de exploitatie van de Kûpe waardoor het dorp zonder zwembad komt te zitten.
Het college van B & W heeft nu drie scenario’s klaar liggen voor de toekomst van het zwembad:
• Een doorstart van het huidige zwembad op basis van een stichting van dorpsbelang en het verenigingsleven, vergelijkbaar met exploitatievariant van het openluchtzwembad in Surhuisterveen, waar de gemeente jaarlijks € 100.000 bijdraagt.
• Een nieuwe aanbestedingsprocedure starten waarin geen eisen worden gesteld aan de afmeting van het zwembad. Het college verwacht dat marktpartijen wel geïnteresseerd zijn om een kleiner zwembad zelfstandig te exploiteren zonder gemeentelijke bijdrage.
• Verkoop bij inschrijving van het zwembad na 1 januari 2013, waarbij een eventuele doorstart van het zwembad niet is uitgesloten.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl