Welkom

splash3

Nieuws

Draagconstructies zonnepanelen onder de loep

Zonnepanelen en zonnecollectoren zijn de oplossing voor zwembaden om eigen energie op te wekken. Honderdduizenden zijn er inmiddels al geplaatst. En in de meeste gevallen liggen ze op de daken van een zwembad.

Maar nu blijkt dat in sommige gevallen de draagconstructie van de panelen voor problemen kunnen zorgen. Bij zwembad De Reeshof in Tilburg is recentelijk gebleken dat het gewicht van de panelen in combinatie met de draagconstructie teveel drukt op het dak met alle gevolgen van dien.

Inmiddels zijn de zonnepanelen verwijderd en de gemeente Tilburg is gestart met een onderzoek. Daarnaast worden nu alle gebouwen binnen de gemeente bekeken waar een dergelijke constructie is toegepast.

In 2016 werd het zwembad van sportcentrum Die Heygrave in Vlijmen gesloten omdat de zonnecollectoren te zwaar bleken te zijn voor de dakconstructie van het zwembad. Dat is toen opgelost door de constructie aan te passen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl