Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Donkere wolken dreigen boven zwembad Staphorst

Na vorig jaar een uitvoerige renovatie te hebben ondergaan van 1.1 miljoen euro, blijkt nu dat zwembad De Broene ‘eugte in Staphorst binnen een jaar in grote financiële problemen terecht is gekomen.

Het zwembad dat sinds 2017 wordt geëxploiteerd door een stichting klopt daarom aan bij de gemeente om het gat van 180.000 euro te dichten en een lening te verstrekken van 100.000 euro.

De situatie is zelfs zo urgent dat het bestuur van het zwembad de noodklok luidt. Vanwege de renovatie, die langer duurde dan gepland, liep het zwembad veel inkomsten mis. Bovendien kwamen er tijdens de renovatie van het zwembad onvoorziene zaken aan het licht.

Het woord is nu aan de politiek of men wil bijdragen om het financiële gat te dichten anders dreigen er donkere wolken boven het zwembad. In plaats van een dreigende sluiting in 2016 besloot de gemeente het zwembad grootschalig te renoveren maar werd ook de subsidie bijna gehalveerd. En dat lijkt het zwembad nu op te breken.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.