Welkom

splash3

Nieuws

Dit had niet mogen gebeuren!

Een 3-jarig jongetje is bijna verdronken in het Inge de Bruijnbad in Barendrecht. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Een korte reconstructie. Het jongetje had na een intake les toestemming gekregen om te starten met zwemles.

Deze kinderen starten dan in het peuterbad, waar het water 50 cm diep is. Toezicht is van groot belang omdat je zelfs in een klein laagje water kunt verdrinken. Ouders mogen bij de zwemlessen niet aanwezig zijn omdat het teveel afleidt. Maar ze kunnen in de meeste gevallen wel hun kinderen volgen via camerabeelden in de kantine.

De moeder van het jongetje zag op een gegeven moment dat hij op bewegingloos in het water lag. Tegelijkertijd greep de zwemlerares in en haalde het jongetje uit het water. Vervolgens werd hij direct gereanimeerd en daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Gelukkig heeft het jongetje het overleeft.

Uiteraard worden er vragen gesteld na het incident. Waarom duurde het zo lang dat het jongetje werd opgemerkt? Is 3 jaar niet te jong om op zwemles te gaan?

Er bestaan geen regels over de minimumleeftijd waarop kinderen mogen beginnen met zwemles, ieder zwembad mag het zelf bepalen. Maar 5 jaar is beter omdat kinderen dan meer begrip hebben wat er eventueel kan gebeuren en sneller zelf kunnen reageren.

Waarom duurde het te lang dat de zwemlerares het jongetje opmerkte? Goed toezicht is van groot belang, hoe meer ogen, hoe beter. Er zal nu onderzoek worden gedaan naar het hoe en waarom. Het is te hopen dat er nu eindelijk iets structureels gebeurd waardoor dit soort incidenten niet meer kunnen plaatsvinden.

Bron: RTL Nieuws

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl