Welkom

splash3

Nieuws

Discussie over zwemwater in Enschede houdt aan

Als zwembad De Brug in Glanerbrug, nabij Enschede, per 1 januari 2018 gaat sluiten dreigt er een groot gebrek aan zwemwater te ontstaan in de regio.

Althans dat is de mening van een actiegroep die strijdt voor behoudt van het zwembad. Enschede telt nu drie zwembaden, Aquadrome, Het Slagman en De Brug.

Een paar jaar geleden heeft de gemeente besloten dat men twee zwembaden wil sluiten, De Brug per 1 januari 2018 en op termijn Het Slagman.

De gemeente moet al jaren teveel toeleggen op de exploitatie zwembaden en moet daarom bezuinigen, alleen ontbreekt het nog aan een concrete visie.

Er zijn ideeën voor een nieuw zwembad om de huidige twee zwembaden te vervangen maar daarover is tot op heden nog niets concreets bekend.

Wel is besloten dat de gemeentelijke sportaccommodaties per 1 januari 2017 worden geëxploiteerd door sportbedrijf Sportaal.

Voor de exploitatie van de zwembaden, sporthallen en gymzalen ontvangt Sportaal jaarlijks 6,7 miljoen euro, 1 miljoen euro minder dan voorheen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl