Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Den Hommel verwarmt water voortaan met uniek systeem

Zwembaden worden over het algemeen duurzamer en duurzamer.

In Utrecht bijvoorbeeld is bij zwembad Den Hommel een uniek panelen systeem geplaatst dat elektriciteit opwekt maar dat ook het zwembadwater verwarmd.

Door gebruik te maken van nanotechnologie kan de installatie daarom op dagen zonder zon energie opwekken en vervolgens hoge temperaturen realiseren.

Via nanotechnologie wordt het normale daglicht gebruikt om elektriciteit op te wekken waarmee het zwemwater kan worden verwarmd.

Het warme water wordt vervolgens opgeslagen in een buffervat, hierdoor kan het warme water later gebruikt worden.

Door een warmtepomp toe te voegen aan het systeem hoeft men ook geen gebruik meer te maken van een externe gasvoorziening.

Deze technologie is nog relatief nieuw voor Nederland en is gebaseerd op de toepassing van infrarode zonnepanelen.

De afgelopen jaren zijn er in alle Utrechtse zwembaden duurzaamheid maatregelen getroffen met als doelstelling om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.