Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

De Zien wil binnen 5 jaar duurzaam worden

Openluchtzwembad De Zien in Uitgeest wordt al jaren met veel succes gerund door een grote groep ambitieuze vrijwilligers. In die periode zijn er al vele initiatieven ontwikkeld om het zwembad energiezuinig te laten functioneren.

Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel, het zwembadwater bijvoorbeeld wordt al voor een groot deel verwarmd door zogeheten heat pipes. Maar men wil verder, binnen vijf jaar moet het zwembad volledig op duurzame energie draaien.

Dat betekent dat zij helemaal willen overstapen van aardgas naar duurzame alternatieven als zonne-energie. Om dit te realiseren stelt gemeente Uitgeest financiële middelen beschikbaar voor een haalbaarheidsonderzoek.

Samen met een energiecoöperatie wil men onderzoeken of het zwembad in de nabije toekomst volledig op warmtepompen en zonnepanelen kan draaien.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.