Welkom

splash3

Nieuws

De wereld op zijn kop in het Land van Cuijk

Zwembad De Kwel in Cuijk uit 1974 is in principe over de houdbaarheidsdatum heen. Sinds 1998 wordt het zwembad geëxploiteerd door Laco die een paar jaar geleden eigenaar is geworden via een exploitatie constructie met de gemeente.

In meer gemeenten heeft Laco een dergelijke constructie. Na 25 jaar is in die gevallen het zwembad voor een symbolisch bedrag in eigendom gekomen van Laco.

De gemeente Cuyk heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de staat van de zwembaden in de regio. Uit het onderzoek is gebleken dat er forse investeringen nodig zijn om de zwembaden van Cuijk en Grave te verduurzamen.

Gemeenten zitten in hun maag met die afspraken uit het verleden met Laco. Want wie gaat wat betalen? Als de gemeente eigenaar is van het zwembad is het niet moeilijk. Maar nu hikt men tegen die afspraken aan uit het verleden.

Laco vindt het uiteraard wel prima als een gemeente de portemonne trekt. Maar eigenlijk klopt het niet. Het schuurt. In Cuijk val nog te bezien of en hoeveel de gemeente zal bijdragen bij eventuele renovaties.

Nieuwe onderhandelingen met Laco moeten daar uitsluitsel over geven. Laco geeft ook aan niet zonder subsidies te kunnen van de gemeente Cuijk. En daar wringt toch de schoen.

Laco heeft het zwembad in eigendom maar wil nog wel subsidie en dat de gemeente investeert om het complex te verduurzamen. Eigenlijk is dat de wereld op zijn kop.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl