Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

De Waterlinie heeft heel snel geld nodig

Met zwembad De Waterlinie in Culemborg gaat het al vanaf de opening in 2016 niet goed. Het ‘Gewoon Zwemmen’ zwembad dreigt kopje onder te gaan als er niet snel maatregelen worden genomen.

Om het tij te keren is er een paar maanden geleden een interim manager aan de slag gegaan. Deze moest ook onderzoeken hoe de liquide financiële situatie ervoor staat. Inmiddels is er een overzicht gemaakt en de situatie is nijpend.

Voor eind juni moet er extra geld komen van de gemeente anders is sluiting van het zwembad onvermijdelijk. De gemeenteraad besluit voor die tijd over een extra krediet. Daarna wordt ook een keuze gemaakt over een definitieve oplossing voor de toekomst van het bad.

De Waterlinie werd drie jaar geopend met als uitgangspunt dat vrijwilligers het bad zouden exploiteren. Alleen is er een chronisch tekort aan vrijwilligers waardoor er extern mensen moesten worden ingehuurd.

Daarnaast is de capaciteit van het zwembad beperkt waardoor er geen inkomsten binnen komen van evenementen, ook is de horeca te beperkt. Al met al moet er veel gebeuren om het zwembad weer op de rails te krijgen, er wordt zelfs al gedacht aan een commerciële exploitant.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Renovatie Zwembad De Smelen Geldrop

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl