Welkom

splash3

Nieuws

De Tongelreep gaat 55 miljoen kosten en wellicht nog meer

Als een normaal denkend mens zou je zeggen zet de bouw van alle projecten stil. Het is niet normaal hoe de bouwkosten de afgelopen jaren zijn gestegen. En het einde is nog niet in zicht.

Eigenlijk zou je alle bouwactiviteiten tot nader order moeten uitstellen. Maar van de andere kant krijg je van uitstel ook afstel. En dan gebeurt er helemaal niets meer op het gebied van projectontwikkeling.

Wat is wijsheid? Alleen kun je ook niet aan de gang blijven met overheidsgeld. Er is nu berekend dat de totale investering voor de nieuwbouw van De Tongelreep in Eindhoven uitkomt op bijna 55 miljoen euro.

Dat is 14 miljoen boven de oorspronkelijke begroting. En daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. Twee jaar geleden gaf de gemeenteraad groen licht voor de uitbreiding van het zwembad.

Er komt een nieuw 50 metersportbad, trainingsbad, instructiebad en recreatiebassin. Het nieuwe complex  komt op de plek van het oude inmiddels gesloten recreatiebad van De Tongelreep.

Eind 2025 moet de bouw volledig zijn afgerond. Pas tegen die tijd is duidelijk hoe de exploitatie eruit komt te zien. Vooral de energiekosten zorgen daarbij nog voor een grote onzekerheid.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl