Welkom

splash3

Nieuws

De strijd voor behoud De Frosk begonnen

Een bijeenkomst voor het behoud van zwembad De Frosk in Westereen is massaal bezocht. Een oproep van een actiecomité voor behoud van het noodlijdende zwembad kreeg veel gehoor uit de gemeenschap.

Er werd een petitie aangeboden met ruim 2700 handtekeningen. De Frosk ging enkele weken geleden failliet. Met financiële steun van de gemeente heeft de curator het bad nog open gehouden, maar in mei stopt dat.

Het actiecomité wil de gemeenteraad echter overtuigen dat Dantumadiel geld beschikbaar stelt om De Frosk langer open te houden. In de tussentijd moet dan onderzocht worden of het zwembad overgenomen kan worden door de inwoners en of door een stichting.

De gemeente is niet van plan om geld voor het zwembad beschikbaar te stellen, vijf jaar terug werd er nog acht ton in het bad gestoken.

Update:

De Frosk gaat toch dicht

Zwembad De Frosk sluit toch haar deuren, het gaat om een voorlopige sluiting. Er hebben zich 6 kandidaten gemeld bij de curator voor een eventuele doorstart. Met instemming van de geïnteresseerden zijn de gegevens uitgewisseld met J.W. Montferland Vastgoed BV, dat eigenaar is van het pand.

Van de eigenaar van het zwembad heeft de curator tot dusver niets meer vernomen. De gemeente Dantumadiel bemoeit zich verder niet met een eventuele overname.

De actie van Comité De Frosk, dat strijdt voor het behoudt van het zwembad is niet een aanleiding om de deuren open te houden. Omdat NLG De Frosk het pand huurde, is J.W. Montferland Vastgoed BV nu aan zet.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl