Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

‘De scholen zijn weer open dus geldt dat ook voor zwemscholen’

Het water zal je maar aan de lippen staan. Dan ga je op zoek naar mogelijkheden om inkomsten te genereren.

Dat is waar zwemschoolhouder Shiva de Winter mee bezig is in Hilversum om de zwemlessen weer op te starten.

Onder de noemer ‘schoolzwemmen’ is hij weer gestart met zwemles. Schoolzwemmen is bij de meeste gemeenten al jaren afgeschaft en ook in Hilversum.

Daar zijn allerlei andere regelingen voor in de plaats gekomen. De overheid is van mening dat zwemlessen een primaire taak is van de ouders.

De Winter heeft de gemeente Hilversum op de hoogte gebracht van zijn besluit om de zwemlessen weer te hervatten en ook de basisscholen in de omgeving.

Als de gemeente besluit om de zwemschool te sluiten dan gaat hij een kort geding aanspannen.

Die stap naar de rechter moet zwembaden duidelijkheid gaan geven over wat wel niet mag. Voorlopig zitten we nog tot 3 maart in lockdown en zwembaden mogen om die reden nog niet open.

Het is daarom beter even de ontwikkelingen af te wachten dan op de barricaden te gaan staan. De zwemschool heeft al niet een goede verstandhouding met de gemeente Hilversum.

In het verleden zijn er tal van conflicten geweest bij de realisering van het private zwembad van De Winter, zie gerelateerde berichten.

Het is voornamelijk zoeken naar mazen binnen de coronamaatregelen over de ruggen van de kinderen en dat is een slechte zaak.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.