Welkom

splash3

Nieuws

De Schelp per direct dicht wegens ernstige corrosie

De gemeente Bergen op Zoom heeft in overleg besloten om vanuit veiligheidsoverwegingen zwembad De Schelp per direct te sluiten. Aanleiding is een onderzoek door de gemeente naar rvs in de draagconstructie van het zwembad.

Een nauwkeurig vervolgonderzoek in een laboratorium heeft uitgewezen dat de gebreken dusdanig zijn dat het zwembad per direct is gesloten. Er is ernstige corrosie opgetreden in de bouten van de draagconstructie en die zijn lastig bereikbaar.

Het is nog niet duidelijk wat de termijn van sluiting is, maar dat het lang gaat duren is zeker. Gemeenten hebben vorig jaar van de minister van Wonen opdracht gekregen om de controles op ondeugdelijk rvs uit te voeren bij zwembaden.

Na een enquête in opdracht van het ministerie bleek dat er onvoldoende was gedaan om de rvs problematiek in kaart te brengen. Lees hieronder de gerelateerde berichten en artikelen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl