Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

De Scheg gaat voor duurzaamheid

Een sportcentrum zoals De Scheg in Deventer, met een ijsbaan en zwembad, gebruikt veel energie. De Scheg ontvangt jaarlijks bijna een miljoen bezoekers. Inzetten op duurzaamheid heeft geleid tot het opzetten van een energieplan. Het energieplan bestaat uit drie onderdelen: aanleg van een zonnepark, de installatie van een warmtepomp en een spoelbuffer voor zwembadwater. Het zonnepark is recentelijk opgeleverd zodat De Scheg zichzelf kan voorzien in de stroomvoorziening.

Door betere isolatie en gebruik van een warmtepomp daalt het jaarlijkse gasverbruik van het complex met 80 procent. De pomp zorgt ervoor dat de warmte die vrijkomt bij de koeling van de ijsbaan, wordt gebruikt om de helft van het zwembadwater te verwarmen. Met een extra buffer voor spoeling van het zwembadwater is hergebruik nu mogelijk. Resultaat: 95 procent waterbesparing. Kosten van het energieplan is € 2,4 miljoen euro met een terugverdientijd van 15 jaar. In de toekomst hoopt De Scheg de opgewekte energie terug te leveren aan de stad.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.