Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

De Peppel maakt voortaan gebruik van een drenkeling detectiesysteem

De Peppel in Ede is weer open, het zwembad is voor meer dan 3,5 miljoen euro verbouwd en kan weer 15 jaar mee. De verbouwing/renovatie was noodzakelijk omdat de staat van de technische apparatuur verouderd was, daarnaast is de inrichting van het zwembad aangepakt.

Wat vooral opvalt is dat er een drenkeling detectiesysteem is geïnstalleerd. Vijftien jaar geleden werden deze systemen voor het eerst geïnstalleerd en er zijn ongeveer 15 van dit soort systemen actief in Nederland. Vooral de hoge aanschafkosten hielden veel baden tegen om het systeem aan te schaffen. Desondanks heeft De Peppel wel besloten om deze apparatuur te plaatsen.

48 camera’s houden nu alles in de gaten en signaleren als er iemand in de problemen komt, als een persoon 10 seconden niet beweegt in het water gaat er een alarm af. Het systeem dient als extra ondersteuning en zal de zwembadmedewerker niet vervangen.

Het zwembad is in het jaar 2000 gebouwd met de  intentie dat het 20 jaar mee zou kunnen gaan. Omdat de techniek tegenwoordig zo vernieuwend is en er steeds meer aan energiebesparing en duurzaamheid wordt gedaan is besloten om de renovatie naar voren te halen.

Ook is er een nieuwe glijbaan geplaatst maar daarbij is het nog even wachten op het veiligheidscertificaat. Directeur Ronald ter Hoeven ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Luister naar onderstaande opname van Omroep Gelderland. Hopelijk worden binnenkort de problemen met de medewerkers ook opgelost, zoek op De Peppel in het archief voor meer info.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.