Welkom

splash3

Nieuws

De IJzeren Man per direct dicht vanwege corrosievorming

Na een inspectie is op last van de gemeente Weert zwembad De IJzeren Man per direct gesloten in verband met corrosievorming in ophang- en draagconstructies en bevestigingsmiddelen. Na deze inspectie bleek dat een aantal onderdelen zijn aangetast waardoor er een mogelijk risico is dat de veiligheid van bezoekers en personeel in gevaar komt.

Het zwembad is de afgelopen jaren al eerder onderzocht op corrosievorming en toen zijn er geen ernstige feiten geconstateerd. Er waren wel enkele aandachtspunten en die zijn destijds bij regulier onderhoud aangepakt.

De gemeente Weert heeft als eigenaar regelmatig overleg met exploitant Stichting De IJzeren Man over de staat van onderhoud, er was er al een onderhoudsbeurt gepland, deze wordt nu naar voren geschoven.

Het is nog onduidelijk hoe lang de sluiting gaat duren want als de corrosievorming in de ophang- en draagconstructies zit kan het grotere gevolgen krijgen, kijk naar zwembad De Schelp in Bergen op Zoom.

Door de gedwongen sluiting kunnen zwemverenigingen en scholen in de problemen komen, de gemeente gaat onderzoeken of ze tijdelijk gebruik kunnen maken van andere overdekte baden in de regio.

Update

De belangrijkste reden om De IJzeren Man in Weert per direct te sluiten is corrosievorming bij de ophanging (bevestigingsbeugels en bouten) van het plafond, dat heeft de gemeente Weert inmiddels bevestigd. Het onderzoek naar corrosievorming heeft in juli van dit jaar plaatsgevonden en is recentelijk aan de gemeente gepresenteerd, waarna de burgemeester besloot om het zwembad te sluiten.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl