Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

De IJsselslag toegankelijk voor alle doelgroepen

Tussen de 10 en 15 % van de Nederlanders heeft een lichamelijke beperking. Dit zijn mensen met een lichamelijke-, verstandelijke-, visuele- en auditieve beperking of een chronische aandoening.

Zwemmen staat met stip op nummer één bij mensen met een beperking. Zelfs als je veel lichamelijk ongemak vertoond kun je meestal wel goed bewegen in het water.

Vanwege de gewichtloosheid in het water en de warme omgeving is het heel goed voor de spieren.

De IJsselslag in Zutphen heeft een ‘slag’ gemaakt door de accommodatie compleet toegankelijk te maken voor deze doelgroep en heeft daarvoor een certificaat ontvangen.

– In de doucheruimte is bijvoorbeeld een douchestoel met arm- en rugleuningen geplaatst zodat bezoekers met een beperking gemakkelijker (zittend) kunnen douchen.

– Daarnaast is de gehandicaptenparkeerplaats verbreed, waardoor rolstoel- of rollatorgebruikers meer ruimte hebben om in en uit de auto te komen.

– Om het zwembad voor slechtziende bezoekers beter toegankelijk te maken is over de gehele breedte van de traptreden en op de glazen poort en wanden een markeringsstrook aangebracht om bots- en valgevaar te voorkomen.

Voor al deze inspanningen heeft het zwembad van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid een certificaat ontvangen.

Het keurmerk is het resultaat om het zwembad in belangrijke mate toegankelijk te maken voor bezoekers met een beperking.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Badjuf Hanny stopt er na 46 jaar! mee

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl