Welkom

splash3

Nieuws

De IJsselslag gesloten na gezondheidsklachten

De gemeente Zutphen heeft in overleg met de GGD besloten tot het preventief en tot nader order sluiten van zwembad De IJsselslag. De provincie Gelderland is hierover geïnformeerd.

De reden voor de sluiting zijn verschillende gezondheidsklachten bij gebruikers van het wedstrijdbad die intensieve inspanning hebben geleverd.

De zwemmers hadden last van hun luchtwegen en waren misselijk. De klachten zijn gemeld bij het zwembadbestuur.

Er zijn naar aanleiding van de gezondheidsklachten enkele technische aanpassingen gedaan in het zwembad. Deze hebben niet geleid tot het uitblijven van nieuwe klachten.

De klachten zijn voorgelegd aan de GGD. Op basis van de huidige beschikbare gegevens is niet te bepalen wat de oorzaak is van deze gezondheidsklachten.

Om de oorzaak te achterhalen en noodzakelijke maatregelen te kunnen nemen geeft de gemeente TNO opdracht om onderzoek te doen naar het gebouw, technische installaties en water- en luchtkwaliteit.

Update:

Het onderzoek naar aanleiding van de gezondheidsklachten van de gebruikers gaat starten. Onderzoeksbureau TNO is gevraagd om dit onderzoek uit te voeren.

Naar nu blijkt hebben gebruikers van het zwembad al sinds november 2016 in toenemende mate last gekregen van verschijnselen zoals hoesten, misselijkheid, braken en zelfs spontane bloedneuzen.

Nadat er enige technische aanpassingen (lucht- en waterkwaliteit) in het zwembad waren gedaan, verdwenen de klachten niet.

Voorlopig blijft het zwembad dicht. De IJsselslag is in 2015 opgeleverd volgens de laatste duurzame normen. Lees gerelateerde artikelen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl