Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

De Heuvelrand, eerste zwembad in Nederland met de status A+++

Zwembad De Heuvelrand in Barneveld heeft de bijzonder energiezuinige status A+++ gekregen. Het zwembad heeft daarmee de meest energiezuinige status van Nederland gekregen.

Het bijna 2 jaar oude zwembad De Heuvelrand stond al bekend als een bijzonder innovatief en energiezuinig zwembad waarin verschillende duurzame technieken en materialen zijn toegepast. Na de installatie van 180 zonnepanelen op het dak, heeft het zwembad nu ook de tripple A-status.

Gelijk vanaf de bouw van zwembad De Heuvelrand zette de gemeente Barneveld als eigenaar van zwembad De Heuvelrand in op het zo duurzaam en energiezuinig maken van het zwembad.

Om de exploitatielasten en energiekosten zo laag mogelijk te houden, werden er hoge eisen gesteld aan het gebouw en de installatietechniek. Voor de verwarming van het water en de ruimten is gekozen voor biomassaverbranding in zogenaamde houtpellet-kachels. Daarnaast heeft het gebouw een bijzonder hoge gebouwisolatie en is nu ook 500m2 dakoppervlakte benut voor zonnepanelen.

Het water in het zwembad wordt gezuiverd via zoutelektrolyse, waardoor het water veel minder chloor bevat dan gebruikelijk en de ruimte vanzelfsprekend dus nauwelijks chloordampen. Met het energiezuinige BaOpt-ventilatiesysteem wordt het binnenklimaat optimaal geregeld. Het zorgt voor een goede luchtkwaliteit, temperatuur en een optimaal comfort zonder tocht.

Met het energiezuinig maken van het zwembad voldoet de gemeente aan haar ambitie om de doelstellingen uit de Energievisie 2015-2020 te halen en om in 2050 compleet energieneutraal te zijn.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.