Welkom

splash3

Nieuws

De goede moeten meestal onder de kwade lijden

De gemeente Utrecht heeft enkele jaren geleden besloten dat jongeren vanaf 16 jaar niet meer welkom zijn bij zwembad Den Hommel. Het besluit is destijds genomen omdat er voorheen regelmatig overlast was met reljongeren.

Den Hommel is sindsdien een familiebad en de ‘oudere’ jongeren worden doorverwezen naar andere zwemlocaties in de regio. Op zich een bijzondere regel die toen is ingevoerd. Alleen begint de regel steeds meer tegen zich te werken vanwege een groeiende aantal klachten.

Het strenge beleid van de gemeente lijkt dan ook nu zijn tol te eisen. Via diverse online media wordt de leeftijdsregel ter discussie gesteld. De gemeente erkent de problemen die het beleid met zich meebrengt, maar wil de regels niet versoepelen.

Diverse ouders vinden dat het beleid is doorgeslagen en dat hun kinderen de dupe zijn van overlastgevende jeugd. Een pasjessysteem invoeren lijkt de enige oplossing. Den Haag is een goed voorbeeld voor Utrecht.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl