Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

De Bronspot, uniek in de historie van Nederland

Er zijn van die zwembaden, ze zijn er maar je hoort of leest er bijna nooit iets over. Zwembad De Bronspot in Brunssum is zo’n zwembad.

Deze maand bestaat het zwembad 50 jaar en dus reden voor een feestje maar vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om het uitbundig te vieren.

De Bronspot was bij de opening één van de meest moderne en meest innovatieve zwembaden van Nederland.

Als eerste zwembad in Nederland werd het systeem van ‘finnische rinne’ toegepast, de typische opstaande bassinranden van voorheen ontbraken.

Daarvoor in de plaats was er een zacht glooiende overloop waardoor het water via roosters werd geleid naar de filterinstallaties.

Deze techniek zou later ook worden gebruikt bij de bouw van de Olympische zwembaden in München (1972).

Ook in andere opzichten was het zwembad haar tijd ver vooruit. Bij het ontwerp was rekening gehouden met mensen met een beperking.

De deuren waren breed genoeg voor rolstoelen, in het hele bad ontbraken dorpels en men koos voor zacht oplopende hellingen in plaats van trapjes.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.