Welkom

splash3

Nieuws

De Boskuul Lobith voorlopig dicht, reddingsplan in de maak

Zwembad De Boskuul is voorlopig dicht, de gemeente Rijnwaarden heeft hiertoe besloten. Het bleek toch niet mogelijk om het zwembad open te houden.

De stichting die vorig jaar het zwembad had overgenomen heeft het eerder dit jaar weer teruggeven aan de gemeente.

De stichting werd teveel gekort op de subsidie waardoor ze het zwembad niet meer rendabel konden exploiteren. Teveel achterstallig en onverwacht onderhoud gaf de nekslag.

Er liggen nu drie scenario’s: definitieve sluiting, overname door een commerciële partij of door sportbedrijf Ataro uit Zevenaar.

Update:

Reddingsplan voor zwembad De Boskuul?

Er zijn nieuwe ontwikkelingen te melden over zwembad De Boskuul in Lobith. Gebruikers en sympathisanten van het geplaagde zwembad hebben nu een initiatief genomen om het zwembad te behouden voor Lobith.

Vanwege achterstallig onderhoud is er 700.000 euro nodig, volgens de initiatiefnemers kan het zwembad dan weer 20 jaar mee. Het Zevenaarse sportbedrijf Ataro heeft dit laten onderzoeken. Daarnaast zal de subsidie jaarlijks omhoog moeten van 70.000 euro naar 125.000 euro.

Overname kandidaten gemeld

De ontwikkelingen kunnen snel gaan, er hebben zich twee kandidaten gemeld voor de overname van zwembad De Boskuul, Laco Recreatie in Hilvarenbeek en NLG uit Zeddam.

Laco Recreatie heeft plannen om te gaan samenwerken met fitnesscentrum Physique en dat het zwembad in Lobith toegankelijk blijft voor de verenigingen .

NLG daarentegen heeft drie fitnesscentra, een wellnesscentrum en dertien zwembaden in Oost-Nederland. NLG werkt met een concept, abonnees kunnen voor 24,95 euro per maand onbeperkt gebruikmaken van alle NLG-vestigingen.

Voor beide exploitanten geldt, dat er wel subsidie nodig blijft en het achterstallige onderhoud wordt uitgevoerd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl