Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

De beerput lijkt wel open te gaan

We kunnen er helaas niet omheen, de zwembaden in Nederland liggen onder vuur als het gaat over de overlastgevende jongeren die constant de boel aan het terroriseren zijn.

Nu blijkt weer in Zeist bij zwembad Dijnselburg een groep actief te zijn die zich bezighouden met seksuele intimidatie. Er zijn inmiddels vier meldingen van kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar. De kinderen zijn onzedelijk betast, zowel boven als onderwater.

Door de ouders is er melding van gemaakt bij het zwembad maar daar is nog niet op gereageerd. Aangifte doen is volgens één van de ouders een druppel op de gloeiende plaat, het is een maatschappelijk probleem, meldt deze ouder in het AD.

Exploitant SRO zegt in hetzelfde artikel van het AD het incident enorm te betreuren. Toch zijn er nog geen maatregelen genomen tegen de jongeren. Omdat er nog geen aangifte ligt, kan SRO de vermoedelijke daders de toegang van het zwembad niet ontzeggen.

Dat kan volgens SRO namelijk alleen in samenspraak met de politie als er aangifte is gedaan. De nieuwe privacy regels spelen hierin ook een rol. Het protocol Vrolijk en Veilig biedt volgens het VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) daarentegen genoeg middelen om de jongeren te weren. Maar dan moet het eerst wel worden aangetoond via getuigen en camerabeelden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.