Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

IJzeren Man even in het rood door bouten en moeren

Vorig jaar ging zwembad De IJzeren Man in Weert op last van de burgemeester enkele weken dicht vanwege vervangingswerkzaamheden aan bevestigingsmaterialen in de constructie.

Na eerder onderzoek werd er corrosie ontdekt aan de bouten, moeren en ringen van de ophangsystemen. Vanuit veiligheidsredenen werd er daarom snel gehandeld en het zwembad gesloten.

De consequentie van dit alles is dat het ten koste is gegaan van het bedrijfsresultaat waardoor het zwembad in 2018 in de rode cijfers is beland.

Het herstel kostte ruim 80.000 euro en de gedwongen sluiting 35.000 euro aan inkomsten. Door de uitstekende zomer van 2018 bleef het totale verlies beperkt tot ruim 35.000 euro.

Daarnaast zijn de kosten van herstel voor rekening van de gemeente Weert als eigenaar van De IJzeren Man. Het zwembad wordt sinds 1989 geëxploiteerd door een stichting.

Dit jaar is ook weer een heel goed jaar gebleken vanwege het mooie weer, zodat de verliezen van vorig jaar gedekt kunnen worden.

A&P

Zwembaden

De Beemden Bedum

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.