Welkom

splash3

Nieuws

Delft onderzoekt privatisering zwembad Kerkpolder

Net als veel gemeenten ziet de gemeente Delft beheren en exploiteren van het zwembad niet meer als kerntaak.

De gemeente wil er voor zorgen dat mensen ook in de toekomst gebruik kunnen blijven maken van een schone en veilige zwemaccommodatie in Delft. De drie zwembaden in Delft worden nu door Sportfondsen geëxploiteerd. Naast zwembad Kerkpolder beschikt Delft over nog twee zwembaden. Het Sportfondsenbad is 79 jaar oud en het Zwem en Squashcentrum 46 jaar oud.

De gemiddelde technische levensduur van een zwembad is 40 jaar. Eind januari liet het college van B & W de gemeenteraad weten dat de gemeente vanwege haar financiële situatie voorlopig geen geld heeft voor de benodigde nieuwbouw van één nieuw zwembad.

Om zwembad Kerkpolder tot 2030 open te houden is het nodig om de onderhoudsbijdrage te verhogen. De extra kosten hiervan zijn geraamd op 2 ton per jaar. De gemeente wil nu onderzoeken of het mogelijk is om het zwembad te gaan privatiseren.

Voordat het voorgenomen besluit over de verzelfstandiging van zwembad Kerkpolder definitief wordt, gaat de gemeente eerst nog verschillende onderhandelingen voeren en de resultaten hiervan verder doorrekenen. De gemeente verwacht deze berekeningen in het 4e kwartaal af te ronden en vervolgens een definitief voorstel aan de raad en de Provincie Zuid-Holland te kunnen presenteren.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl