Welkom

splash3

Nieuws

De Hoevert, na eerst definitief dicht, blijft toch open (Update)

Het college van B & W van Montferland wil zwembad De Hoevert in Didam definitief sluiten. De gemeente verkeert in financieel zwaar weer en heeft sluiting van het zwembad uit 1973 als bezuiniging in de begroting opgenomen.

In 2017 ging de gemeente nog een contract aan met Sportfondsen Didam tot 2021. Als het aan het college van B & W ligt is het daarna over en uit.

Er waren ook plannen voor een nieuw zwembad maar die zijn ook in de ijskast gezet. Het is allemaal nog niet zover want eerst moet de gemeenteraad zich gaan buigen over het voornemen.

Als het doek valt gaat dit ten koste van het 14-koppig personeelsbestand en de 250 leden tellende zwemvereniging De Watervrienden.

Sluiting van De Hoevert betekent dan ook abrupt het einde van de zwemvereniging omdat er geen alternatieven zijn in de regio.

Update:

Een meerderheid van de gemeenteraad van Montferland heeft sluiting van het zwembad als bezuinigingsmaatregel afgewezen.

Er komt nu een diepgaand onderzoek naar de toekomstmogelijkheden van het zwembad. Onderzoek moet nu uitwijzen wat de beste optie is: renoveren of nieuwbouw.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl