Welkom

splash3

Nieuws

Constructies uit het verleden breken gemeenten op

Het blijven aparte constructies die gemeenten in het verleden hebben afgesloten om zwembaden in stand te houden. In de jaren 90 en daarop volgende jaren van de vorige eeuw werd met exploitant Laco een aantal opvallende contracten afgesloten met gemeenten.

De gemeente Goirle is ook zo’n gemeente. Het contract voor zwembad De Waterspoor is na 20 jaar  afgelopen en wordt nog eenmalig verlengd met 5 jaar en daarna komt het zwembad voor 100 euro in handen van Laco.

En met die afspraken uit het verleden zitten gemeenten in hun maag. Juridisch gezien is er niets aan te doen maar het schept wel veel verwarring en verbazing. Gemeenten kozen destijds voor deze oplossingen om niet meer verantwoordelijk te zijn voor het onderhoud en de personeelskosten.

Daarentegen ontving Laco wel jaarlijks een aanzienlijk bedrag aan subsidie op de exploitatie en de desbetreffende gemeenten bleven wel verantwoordelijk voor het groot onderhoud. Nu dat deze contracten aflopen kan Laco gaan cashen.

Op de gronden rondom de zwembaden zullen waarschijnlijk straks appartementen en huizen worden gebouwd. Het bizarre is dat er gemeenten zijn die overwegen om zelfs een nieuw zwembad te gaan bouwen als het contract met Laco afloopt.

Foto: Google Earth

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl