Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Chloorvrij zwemmen komt steeds meer in zicht

Staan we aan de vooravond van chloorvrij zwemmen? Het zou zomaar kunnen maar dan moeten er nog wel een aantal stappen worden gemaakt.

In de huidige Wet Hygiëne en Veiligheid in Bad- en Zweminrichtingen is het nog niet mogelijk, chloor is namelijk verplicht voor desinfectie van het zwemwater.

Om chloorvrij zwemmen te realiseren moet er een ontheffing worden verleend door de Provincie.

De gemeente Nunspeet wil de primeur hebben om het zogeheten ‘CLear Pool’ concept toe te passen in het nieuw te bouwen zwembad als opvolger van het huidige De Brake.

Het mogelijk maken van chloorvrij zwemmen vraagt ook enkele aanpassingen aan het doelgroepenbad, het bassin moet namelijk een dieper worden dan normaal.

Naast de bouwkundige aanpassingen vraagt chloorvrij zwemmen ook een extra investering.

Het ‘CLear Pool’ concept is ontwikkeld door Hellebrekers Technieken en in het bijzonder door Maarten Keuten.

Maarten Keuten van de TU in Delft is al jaren bezig met onderzoek naar een nieuwe vorm om zonder chloor zwemwater te desinfecteren.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.