Welkom

splash3

Nieuws

Een nieuw zwembad op de eerste verdieping

In 2015 al heeft de gemeenteraad van Capelle a/d IJssel besloten om een nieuw multifunctioneel zwembad/sporthal te gaan bouwen ter vervanging van zwembad De Blinkert en in juli 2017 is het definitieve ontwerp vastgesteld en nu gaat de bouw eindelijk in januari starten.

Het zwembad krijgt een doelgroepen bad met een bassin van 15 x 10 meter een er komt een wedstrijd bad van 25 x 16 meter. Het ontwerp is ontstaan vanuit het idee om het waterniveau van het zwembad omhoog te tillen naar de eerste verdieping.

Dit zorgt ervoor dat het bassin op de eerste verdieping staat waarmee het waterpeil ook hiernaartoe stijgt. In het centrum van de eerste verdieping wordt horeca gesitueerd, die op deze manier centraal ligt tussen de sporthal en het zwembad. In ‘het hart van het gebouw’ is veel glas toegepast, waardoor je in één oogopslag op het sportcomplex en het zwembad kunt uitkijken.

Het ontwerp is ontwikkeld vanuit het streven om een duurzame accommodatie te realiseren dus zonder CO2 uitstoot. Verder zijn in het gebouw diverse technieken toegepast die op verschillende manieren energie opwekken en terugwinnen. Kosten: 12,5 miljoen euro en het ontwerp is van MoederscheimMoonen Architects in samenwerking met Wehrung Architecten.

capelle1

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl