Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

CAO akkoord Recreatie

Werknemersorganisaties FNV Recreatie, CNV Vakmensen, ABVAKABO FNV en werkgeversorganisatie Recron hebben een akkoord bereikt over een eenjarige nieuwe cao recreatie die per 1 juli 2012 van kracht gaat. In de nieuwe cao ontvangen recreatiewerknemers 1% loonsverhoging. Johan Bijlsma, sectorbestuurder FNV Recreatie, over het behaalde resultaat: “Wij zijn tevreden met het behaalde resultaat, zeker gezien de moeizame onderhandelingen de afgelopen tijd. De loonsverhoging en de werkgeversbijdrage aan de pensioenpremie zien wij als belangrijke onderhandelingsresultaten. Het resultaat zullen wij aan onze achterban ter goedkeuring voorleggen.”

De belangrijkste behaalde onderhandelingsresultaten zijn:

• looptijd van 1 juli 2012 tot 1 juli 2013; • per 1 januari 2013 een loonsverhoging van 1%;

• pensioenpremie maximaal 22%; • er wordt een commissie opgericht om bedreigingen in de werkingssfeer van de cao te onderzoeken;

• gedurende de cao looptijd worden er verdere afspraken gemaakt over het behalen van een EVC (ervaringscertificaat) en over de instroom van bepaalde doelgroepen (WSW’ers en Wajongers) ;

• de fonds cao wordt met een half jaar verlengd; • een arbeidsovereenkomst wordt beëindigd op de dag dat een werknemer 65 jaar wordt.

FNV Recreatie is de vakbond voor werknemers in de recreatie met ruim 1.000 leden. FNV Recreatie behartigt de collectieve belangen voor alle 30.000 werknemers in de recreatie op het gebied van werk en inkomen, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het personeel in de recreatie bestaat voor 60% uit vrouwen en ruim 30% is jonger dan 24 jaar.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.