Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Cameratoezicht in kleedruimtes is bij de wet verboden

Bij de wet is het verboden om camera’s op te hangen in kleedruimtes. In het kader van de privacy is het dus ongepast om te filmen als mensen zich aan het omkleden zijn.

Eerder kwamen de beelden in het nieuws van de omkledende handbalsters bij een sauna in Nederasselt. Vorig jaar was er een vergelijkbaar geval bij vestigingen van het fitnessketen Fit For Free die ook opnames maakten in de kleedruimtes.

Dat bracht toen heel veel reacties teweeg, het is namelijk niet toegestaan. Cameratoezicht in een kleedkamer maakt een te grote inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de betrokkenen.

In deze ruimten mag een betrokkene redelijkerwijs verwachten onbespied te zijn. Cameratoezicht in deze ruimtes voldoet daarmee niet aan het vereiste van proportionaliteit en is dus niet toegestaan.

Alle gemeenten hebben zich te houden aan de regels met betrekking tot de privacy van de burgers en daarbij is dit onderwerp een onderdeel van, voor meer informatie klik hier. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft inmiddels aangekondigd om sauna’s te gaan controleren op de aanwezigheid van camera’s in kleedruimtes.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl