Welkom

splash3

Nieuws

Burkini verbod opgeheven in Vlaamse zwembaden

Eén keer per jaar komt op één of andere manier het allesbedekkende zwempak de burkini voor moslimvrouwen weer in het nieuws en meestal in België of Frankrijk want Nederland gaat er anders mee om dan onze zuiderburen.

In het Belgische Gent heeft de rechtbank een burkini verbod bij twee zwembaden opgeheven. De zwembaden hadden om hygiëne en veiligheidsredenen een verbod ingesteld. Moslima’s waren het er niet mee eens en stapte naar de rechter.

De zwembaden moeten nu van de rechter hun reglement onmiddellijk aanpassen, zelfs als er nog hoger beroep wordt aangetekend. Moslima’s die een burkini willen dragen vanuit religieuze overwegingen worden volgens de rechter in Gent benadeeld en gediscrimineerd.

De meningen zijn hierover verdeeld, de staatssecretaris voor Asiel en Migratie in België vindt dat burkini’s niet thuis horen in de zwembaden. In Nederland is men iets genuanceerder, nadat in 2016 op de stranden in Frankrijk een burkini verbod werd ingevoerd meldde de toenmalige minister Asscher geen verbod te willen voeren maar zei wel dat hij geen fan was van het allesbedekkende zwempak.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl